Energie kolem nás

11.11.2021

1111. dnešní datum je hodně zajímavé. Věříte na znamení? Věříte na synchronicitu? Dějí se vám někdy podle vás nevysvětlitelné věci? Věříte své intuici? Vnímáte energie kolem sebe?

S tím, co zrovna prožíváme, s tím, nad čím uvažujeme, zkrátka s tím, na co myslíme si taky utváříme svou realitu. Stalo se Vám někdy, že jste měli něco nebo někoho v hlavě a neustále jste to něco nebo někoho kolem sebe viděli? Popíšu Vám to třeba na svém případě. V době mého těhotenství jsem všude kolem sebe, ale doslova na každém rohu potkávala těhotné ženy. Nechápala jsem, jak je to vůbec možné. Vždyť jsem si nikdy nevšímala, že by bylo tolik lidí najednou těhotných. A ono bylo. V této době jsem zkrátka viděla tolik nastávajících maminek, jako nikdy v životě.

Stejně tak je to s čímkoliv jiným. To co prožíváme, kolem sebe i vidíme. Prožíváme-li radost, vidíme i okolí radostné a šťastné. Prožíváme-li naštvání, všichni okolo nám přijdou nepříjemní, třeba i popudiví. Jsme-li na někoho naštvaní, může se stát, že nás naštve kde kdo v našem okolí. 

Ale co je důležité si zapamatovat je to, že jen a jen my sami jsme odpovědni za svoji radost. To, jak se cítíme je jen na nás. 

Ale ano. Samozřejmě se nacházíme v realitě kde na nás působí okolní energie. Lidé, více citliví na tyto energie (k nimž se taky řadím), mají někdy problém rozeznat své vlastní pocity od pocitů ostatních. Když si svou energii nehlídáte, často se může stát, že Vám ji někdo naruší tou svou. Přijmete do sebe pocit naštvání (aniž byste věděli proč jste naštvaní), přijmete do sebe pocit únavy (přestože jste ještě před chvíli hýřili energií). Pokud jste už vysoce otevření, řídíte se svou intuicí a poznáte a vycítíte okolní energie i psychické stavy lidí ve vašem okolí, je velmi důležité umět se před těmito nežádoucími proudy chránit. Jinak do vašeho energetického pole nasajete vše z okolí tak jako vysavač. A uvnitř vás bude stejný "bordel" tak jako uvnitř vysavače. A z vlastní zkušenosti vím, že je to pěkně na prd. Pak se naše nálady, naše pocity a prožívání dokáží během jednoho dne změnit několikrát. Sama se učím, jak "být zodpovědná za svou radost". Nenechat se zkrátka ovlivnit energiemi okolními. Je to ale mé učení. 

Je to stejně tak jako se říká, že když si neumíte energeticky vyčistit svůj prostor (např. dům), neměli byste tam rozhodně přijímat své klienty, někoho léčit, provádět masáže, někomu s něčím radit. Neboť veškeré tyto energetické "odpadky" tam, u vás doma zůstanou.

Proč myslíte, že tak hodně léčitelů umírá v brzkém věku? Ano, ostatním lidem dokáží pomoci, dokáží napravit jejich energetické proudění. Ale zapomínají se od těchto energií sami chránit. Přijímají je do svého energetického pole, aniž by se chránili a tak je postupně začne zlobit jejich samotné zdraví a může dojít i k nejhoršímu. Znám pár těchto léčitelů, někteří z nich již zemřeli, jiní hodně silně onemocněli a teprve pak si uvědomili, že takto nemůžou jít dál, až museli zcela změnit svůj obor.

Je moc pěkné, že mnoho lidí chce ostatním pomoci, avšak měli by vědět, že to není jen tak. 

Všichni, kteří při své práci nebo i jen v běžném životě přicházíme do velmi častého kontaktu s dalšími lidmi, bychom se měli umět čistit. Energeticky čistit. Hlavně vysoce citliví a intuitivní lidé. Lidé, kteří úplně jednoduše zavnímají energii svého okolí, energii lidí kolem sebe.

Přitom stačí naučit se od těchto okolních energií distancovat. Někdy pomůže, když se osobám, které vám ubírají Vaši energii vyhnete. Ale jsou situace, kdy to není vůbec možné. Kdy zkrátka vedle těchto osob a situací být musíte. Pak je třeba se od nich umět odpojit. Sama se to teprve učím. Ale už teď vím, že si skutečně svou energii ochráním a nebudu ji vystavovat "cizopasníkům" :-). 

Můžeme si třeba pomyslně vytvořit něco jako svůj štít, který nás ochrání před cizími prožitky, emocemi, aktuálním nastavením. Stačí si tento štít pouze představit (vizualizovat). Celá naše realita je vytvořena díky našim představám. A takto je to i v tomto případě. Vytvořte si svou ochranu, jaká je vám nejbližší. Někdo si kolem sebe vizualizuje bublinu, přes kterou cizí energie neproniknu, jiný pokud věří i v duchovní život, prosí třeba anděly o pomoc. Další věří energií kamenů a přírodních živlů. Je zkrátka nepřeberné množství způsobů, jak se chránit. A ten nejjednodušší je poprosit vyšší moc/vyšší sílu/ anděly/ boha o ochranu. O ochranu před cizími energiemi. Stačí jen o to požádat. Jsme totiž bytostmi se svobodnou vůli (toto byl pro nás nejvyšší možný božský dar, který nám byl dán), a proto nám ani duchovní říše nemůže pomoci, když o to nepožádáme.

Mějme se rádi a nenechme se neustále strhávat dolů a nahoru podle svého okolí. Kdyby to bylo však jednoduché, tak o tom ani nepíšu. Není to jednoduché. Vůbec. Ale opět opakuji, že jen my sami jsme odpovědni za svoji radost, za to, jak se cítíme. Nikdo jiný.